Rezultatele căutării tale

Factori de luat in consideratie cand cumperi o casa noua

Publicat de Matei Ionescu pe 14 noiembrie 2016
| 0

Factori de luat in consideratie cand cumperi o casa noua

Sa cumperi o casa noua este unul dintre cele mai comune teluri pentru majoritatea familiilor tinere. Atunci cand atingi acest punct din viata, atunci cand esti complet pregatit sa cumperi prima ta casa, sentimentele de implinire sunt intr-adevar minunate. In orice caz, ar trebui sa nu va lasati dusi de val si coplesiti de emotiile acestui moment fericit, ci ar trebui sa fiti primii care luati in calcul mai multe detalii importante.

Cand cumperi o casa noua, prima ta casa, ar trebui sa iei in consideratie toate aspectele care iti pot afecta nu doar prezentul, ci si viitorul. Si aceste sunt aplicabile, asa cum am mai spus, in special familiilor tinere si fara experienta, aflate la inceput de drum.

In acest articol veti gasi cateva sfaturi despre factorii de luat in consideratie atunci cand cumperi o casa noua.

  1. Bugetul. Este important sa gandesti practic. De aceea este foarte important sa te gandesti bine ce costuri poti suporta, luand in calcul toate cheltuielile ce trebuiesc efectuate atunci cand cumperi o casa noua. Seteaza un buget minim si un buget maxim pentru noua locuinta, astfel incat sa stii ce ai de cautat si ce poti sa cumperi. E bine sa fii onest cu tine si sa stii exact ce iti poti permite la acel moment. Desigur ca este mult mai bine sa cumperi o casa mare, dotata si utilata cu multiple facilitati, dar la fel de bine este sa stii daca bugetul iti permite asa ceva la momentul hotararii.
  2. Modalitatile de plata. Stabilirea modalitatii de plata este auxiliara bugetului. Imediat ce va decideti asupra bugetului, trebuie sa hotarati si de unde vor veni banii. Aveti fondurile necesare? Accesati un program de creditare de la una dintre bancile comerciale? Ce tip de credit vreti sa accesati? Acestea sunt doar cateva lucruri de luati in calcul la acest moment. Totodata trebuie sa aveti in vedere si impactul pe termen lung, atunci cand luati aceasta decizie.
  3. Locatia. Este unul dintre cei mai importanti factori de luat in consideratie. Cea mai buna casa noua este aceea care este aproape de locul de munca. Pe viitor, aceasta proximitate iti va aduce economii importante in ceea ce priveste transportul. Apoi, trebuie sa va ganditi daca zona dispune de facilitati si un mediu propice pentru copii, cu unitati de invatamant in apropiere, locuri de joaca, etc.
  4. Cartierul si vecinatatile. Trebuiesc luate si acestea in calcul. Zona in care decideti sa traiti ar trebui sa dispuna de puncte de interes pentru viata de familie, cum ar fi: magazine, supermarket, banca, puncte de plata a utilitatilor, locuri de parcare, un mijloc de transport in comun sau unitati spitalicesti.

Dupa cum vedeti, a cumpara o casa noua este un pas important. Aceasta va reprezenta noul mediu pentru traiul vostru si al familiei voastre. De aceea trebuiesc luati in considerare minimul de factori enumerati mai sus in acest articol, inainte de a lua decizia finala. In acest fel va veti asigura ca ati optat corect si ca veti putea transforma casa noua cumparata in casa la care ati visat.

Va asteptam si cu alte sfaturi practice pe care le puteti impartasi cu noi si cu restul utilizatorilor nostri prin intermediul comentariilor la acest articol.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

  • Caută proprietate

  • Imomatik Media