Rezultatele căutării tale

Cele mai ieftine credite Prima Casa

Publicat de Alexandru Aurelian pe 2 august 2016
| 0

Cele mai ieftine credite Prima Casa

Este adevarat ca, pentru moment, creditele pentru programul Prima Casa sunt blocate, iar asta din cauza ca banii alocati de stat bancilor comerciale prin fondul de garantare s-au epuizat. Insa, deocamdata, informatiile din piata sugereaza ca programul va continua si in viitor. Nu trebuie decat sa dispunem de rabdare si sa asteptam momentul in care vor fi alocate noi fonduri. Incepand de atunci, putem cauta cele mai bune oferte de la banic. Un credit Prima Casa ieftin presupune, inainte de toate, o dobanda anuala efectiva cat mai mica.

In prezent ne aflam intr-o situatie fara precedent: programul de creditare Prima Casa este blocat din cauza epuizarii fondurilor alocate, iar bancile nu mai instrumenteaza momentan dosare pentru acest tip de credit. Pe de alta parte, imprumuturile imobiliare standard (imobiliar sau ipotecar) presupun un avans care poate ajunge si la 40% din suma de creditat, bani pe care cei mai multi dintre doritorii de casa noua nu ii au. Practic, in momentul de fata, daca vrei sa iti cumperi o locuinta, nu prea ai sanse. Nu ramane decat sa mai asteptam. Inca nu se stie pentru cat timp, dar, din informatiile date de ministrul finantelor, reiese ca in curand vor fi alocate noi sume de bani.

Ratele lunare pot ajunge pana la 1.000 de lei

Daca vrei sa aplici pentru un astfel de credit, am calculat pentru tine, cu ajutorul calculatorului finzoom.ro, care sunt cele mai ieftine oferte de credite Prima Casa de pe piata financiar-bancara. Cand spunem cele mai ieftine credite, ne referim, de fapt, la valoarea dobanzii anuale efective (D.A.E.) care include rata, dobanda perceputa de banca, taxe si alte comisioane. Practic, D.A.E. reprezinta costul total al creditului tau. Evident, un D.A.E. mai mic presupune un credit mai ieftin, iar o dobanda anuala efectiva mai mare presupune un credit mai scump.

Am luat ca exemplu un apartament nou care costa 50.000 de euro, adica 225.000 de lei. Cumparatorul va trebui sa dispuna de 5% din valoarea acesteia, adica de 2.500 de euro (11.250 lei). Daca vom scadea din pretul locuintei suma cu care vii de acasa, se va obtine valoarea creditului pe care il vei lua de la banca, adica, in cazul nostru, 47.500 euro (213.750 lei). Pornind de la aceasta suma, redactorii nostri au aflat, folosind calculatorul finzoom.ro, care sunt cele mai ieftine credite Prima Casa. In continuare va prezentam un tabel cu aceste calcule.

Cele mai ieftine credite Prima casa

Sursa: ziarul Click

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

  • Caută proprietate

  • Imomatik Media